Home > Nieuws > Nieuws > Verslag Lus van Roden

Vrijdag 11 juli mochten we als fietsclub Voor de Wind ons debuut maken in de ploegentijdrit van de Lus van Roden. Tussen het geweld van de dames en de elite renners was er tijd gemaakt om 4 regionale toerclubs de ruimte te geven voor 2 ronden op het parcours van 1,3 kilometer.

Voorafgaand aan de ploegentijdrit hebben we, op een woensdagavond, als aspirant tijdrijders een training op het Leeksterhout afgelegd. Het bekende rondje aldaar heeft een vergelijkbare afstand en biedt de rust om serieus te trainen. Getraind werd er op doorshiften in hoog tempo, links en rechtsom, zodat we in de wind goed voor de dag zouden komen. Gemiddeld tempo in deze training lag rond de 38 km/u. Aan het eind van de avond draaide het allemaal lekker en keerden we tevreden richting Zuidhorn. Voor een tweede training werd helaas niet de tijd gevonden, regen verstoorden de wens.

Op de vrijdagavond zelf waren de supporters in grote getale aanwezig en mochten we ons laten aanmoedigen. De zenuwen de baas en met een gezonde concentratie stonden we warm aan de start. Helaas konden we slechts één rondje warm rijden op het parcours zodat we niet de 2 lastige bochten goed konden verkennen. Na dit verkenningsrondje was het een 10 minuten wachten op onze start. In de start volgorde Richard, Joop, Bert en Luc stonden we in de pedalen klaar aan het hek en konden we vol gas van start voor 2 rondjes tegen de klok in.

Richard vertrok als kopman hard en knalde al gelijk naar een hoge snelheid, Joop kon volgen en Bert en Luc moesten diep in de beugels. De 2e bocht was gelijk een bocht naar een woonerf/plantsoen en lastig te nemen door de verhoging. Strak langs de stoeprand knalden we de klinkers op en kwamen we met zijn 4en in de treinmodus. De eerste ronde werd afgelegd in 2.04 minuten en kende een topsnelheid van 46,7 km/u, gemiddeld reden we 37,9 km/u. De 2e ronde ging iets sneller in 2.02 minuten met een gemiddelde snelheid van 38,5 km/u. Het resulteerde in een 3e plek waar we zeer tevreden mee konden zijn. Zeker als je kijkt naar het winnende team TFC Noad uit Peize waarin enkele ex top elite renners aan de start stonden. Tweede werd de winnaar van vorig jaar, WTC Roden.

Na de finish konden we ons Ot & Sien standbeeld ophalen bij de organisatie en kregen we nog 12 consumptiebonnen om de kelen van de renners en supporters te smeren. Samengevat kunnen we niet anders stellen dan dat het een zeer leuke ervaring was waar we met zijn allen van genoten hebben. Zeker voor herhaling vatbaar. Namens de renners dank ik voor alle support die we hebben mogen ontvangen.

Groet, Luc

[nggallery id=16]

Deel via

Reageer op dit bericht