Home > Nieuws > Nieuws > Nieuwsbrief maart 2015

April nadert, en dus start binnenkort start het wegseizoen weer. In deze nieuwsbrief alle informatie over de plannen voor dit seizoen.

Mutaties in het Ledenbestand
Na zijn aftreden als voorzitter heeft Eppe Kerbof ook zijn lidmaatschap van de club opgezegd. Nieuwe leden van de club zijn Anita Kroeske uit Aduard en Frank Bodewes uit Zuidhorn. De club heeft op dit moment 87 leden.

Begin seizoen
Het wegseizoen staat voor de deur, de eerste trainingen zijn op donderdag 2 april en dinsdag 7 april. Zoals gewoonlijk starten we in april om 18.30 uur vanaf het Holtplein.

Uit de algemene ledenvergadering
In verband met het 3e lustrum van de fietsclub worden er dit jaar extra activiteiten georganiseerd door een lustrumcommissie. Heb je ideeen of wil je meedenken in de commissie, meld je dan bij Luc Veenstra (lucveenstra@live.nl)
Jan Wildeboer heeft in de ALV zijn initiatief voor het aanleggen van een MTB-parcours toegelicht. Het is zijn streven om een informatie-avond te organiseren en van daaruit het plan tot het aanleggen van het parcours verder uit te werken. De fietsclub ontvangt hiervan t.z.t. een uitnodiging, belangstellenden kunnen de informatie-avond dan bijwonen.
De contributie is opnieuw vastgesteld op € 50,-. Deze graag overmaken op bankrekeningnummer NL52 RABO 0348 6080 98 t.n.v. Fietsclub Voor de Wind o.v.v. contributie 2015.
Luc Veenstra kondigt de ‘Hel van het Noorden’ aan. Op 29 maart wordt deze Retrotocht verreden over een mooi parcours door de provincie die deze naam eer aan doet. Speciaal is het fietsen van deze tocht op ouderwetse fietsen en met ouderwetse kleren aan. Dat betekent schakelen aan het frame en een wollen fietsbroek. Luc heeft voor geinteresseerden enkele retrofietsen beschikbaar, mailen kan via lucveenstra@live.nl.
Bike Life Roden organiseert opnieuw een fietstrip naar de Mont Ventoux. Dit zal plaats vinden in september (7 t/m 13 of 14 t/ 20). In overleg kun je ook een deel van de week deelnemen. Kosten voor de trip zijn € 449,-. Vervoer naar Frankrijk moet je zelf regelen. Verder is de prijs all-in, er gaat een kok mee die de maaltijden verzorgt. Voor meer informatie kun je mailen naar j.tiessens@ziggo.nl of johanwekema@live.nl.

Onderhoudsbeurt aan je fiets
Fietsenzaak Herman van der Meulen in Zuidhorn komt weer met deze aanbieding. Laat voor € 25,- je fiets servicen. Je fiets wordt gecontroleerd op normaal functioneren en goed afgesteld. Bij de prijs in zitten smeermiddelen en een casettereiniger zodat je ook thuis je fiets kunt smeren.
Verder geldt natuurlijk nog steeds 10% korting op onderdelen, accessoires en reparaties aan de racefiets op vertoon van je ledenpas.

Kleding bestellen
Bert Baalman heeft laatst al een bericht rondgestuurd voor het bestellen van kleding. Bert gaat begin april een bestelling plaatsen, meld je voor 1 april als je nog kleding wilt bestellen.

Speciale trainingen dit seizoen
Begin april zal er een bochtentraining worden gegeven, deze vindt plaats op dinsdag 14 april. Dit op voorwaarde dat de weg droog is. Volg de website voor de laatste informatie.
De fietsclub is opnieuw uitgenodigd voor deelname aan de ploegentijdrit in de Lus van Roden. De Lus van Roden wordt dit jaar verreden op 6 juni. In mei gaan we daarom vier of vijf keer trainen voor de ploegentijdrit. Tijdens deze specifieke voorbereiding voor de ploegentijdrit zal ook de samenstelling van ons team worden bepaald. Als je belangstelling hebt om mee te doen kun je je t.z.t. opgeven via de site.
In de loop van het seizoen zal er een clinic voor het goede doel worden georganiseerd. Meer informatie hierover verschijnt t.z.t.

Voorrijders
Eind maart zijn de voorrijders voor het komende seizoen bij elkaar geweest om het veilig fietsen als groep te bespreken. Een bericht hierover is al via mail verspreid naar alle leden. Hierin wordt verwezen naar onze huisregels, lees deze nog eens na op de site: http://www.fietsclubvoordewind.nl/trainingen/huisregels/

Aan iedereen een prettig fietsjaar toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

Deel via

Reageer op dit bericht