Home > Nieuws > Nieuwsbrief > Nieuwsbrief juli 2014

Hierbij de nieuwsbrief van juli met informatie over activiteiten binnen de club. Onder andere nieuws over Limburgs Mooiste en de Lus van Roden.

Zo vlak voor de zomervakantie is het tijd voor nieuws vanuit de club. Lees verder voor ontwikkelingen binnen de club.

Ledenbestand
De club groeit gewoon door, sinds april hebben zich de volgende leden aangemeld:
Ellen Koen (Zuidhorn)
Wim Berg (Zuidhorn)
Jasper het Lam (Zuidhorn)
Sander van Dieren (Zuidhorn)
Ulco Smits (Zuidhorn)
Berend-Jan Dobma (Zuidhorn)
Piet Huistra (Noordhorn)

Allen, welkom bij de club! Vele plezierige kilometers toegewenst!
De teller staat nu op 86 leden.

Activiteiten sinds april
De afgelopen tijd is er door leden van de club aan verschillende activiteiten deelgenomen, een kort overzicht:

Verkiezing leukste sportvereniging
Tot eind mei kon er gestemd worden bij de verkiezing van de leukste sportvereniging van de gemeente Zuidhorn. De stemmen zijn geteld. Fietsclub Voor de Wind is met 24 stemmen en met een 8,97 als waarderingscijfer verkozen tot leukste sportvereniging van de gemeente Zuidhorn. Om door te gaan naar de finaleronde waarin wordt gestreden om de titel van de Leukste Sportvereniging van Nederland, waren er minimaal 50 stemmen nodig.
Iedereen die gestemd heeft, hartelijk dank!

Damesweekend
11 Dames deden een rondje Emden op 17 en 18 mei. Kijk voor het verslag van Hilda en de foto’s van Kirsten op deze pagina.

Limburgs Mooiste
In het weekend van 13-15 juni verbleven 19 leden van club in de Geulhof (Mechelen, Zuid Limburg) om op 14 juni Limburgs Mooiste te fietsen. Een geslaagd weekend! Kijk voor het verslag van Richard en de foto’s van Steffen op deze pagina.

Rabobank Ledenfietstocht
Rabobank Noordenveld West-Groningen organiseerde op 21 juni een fietstocht (dikke banden) voor haar leden. Onze fietsclub werd benaderd voor het uitzetten van een mooie route, type sterrit. Meer dan 600 leden stapten op voor een route door onze omgeving. Startpunten waren de Hayemaheerd (Jensemaweg) en herberg In de Groote Gast terwijl onderweg ook nog fruitteeltbedrijf Oudebosch en bakkerij Jager werden aangedaan.
Uit de vele reacties bleek tevredenheid over de route. Eén en ander leverde de club ook nog wat op. Aan het einde van het seizoen is hierdoor een gratis BBQ mogelijk voor leden van de club.

Voor de komende periode staan de volgende activiteiten op stapel:

KopmanraceKopmanrace
De Tour de France begint bijna en dus de Mollemania ook! De fietsclub is in de race om live in de uitzending te komen bij Tour du Jour. Stem via Facebook, de teller staat op dit moment op 181 stemmen.
Stemmen kan tot 6 juli aanstaande, de uitslag wordt op 7 juli bekend gemaakt.

Lus van Roden
Op vrijdag 11 juli wordt de Lus van Roden verreden. In het programma is dit jaar een ploegentijdrit voor toerfietsverenigingen opgenomen en ook Fietsclub ‘Voor de Wind’ heeft een uitnodiging ontvangen. Vier leden van de club razen twee rondjes over het parcours over een totaal van ongeveer 2580 meter.
Een selectie heeft inmiddels plaatsgevonden, ons team bestaat uit Joop Tiessens, Bert Baalman, Luc Veenstra en Richard Been met Steffen Akkerman als reserve.
Rond 19.00 uur start ‘Voor de Wind’, kom langs en moedig onze jongens aan! Voor de rest is er natuurlijk ook veel vertier en dieverdoatsie te beleven bij de Lus van Roden!

Iedereen een prettige zomervakantie gewenst en veel veilige kilometers in het buitenland!

Tot zover, met vriendelijke groet,

Het bestuur.