Home > Nieuws > Nieuws > Nieuwsbrief april 2016

In deze nieuwsbrief aandacht voor de Energiewacht tourTocht, Women on Wheels, Limburgs Mooiste, het MTB-parcours in Zuidhorn en natuurlijk enkele zakelijke mededelingen.

Succesvol verloop Energiewacht tourTocht Zuidhorn

Beste leden,

Afgelopen zaterdag, 9 april, hebben we met zijn allen Fietsclub Voor de Wind stevig op de kaart gezet! We hadden gerekend op een opkomst van +/- 100 wielrenners maar dit is
ruimschoots overtroffen. De schattingen gaan richting de 150+ waarmee een toertocht als dit
zijn bestaansrecht heeft neergezet.

Toen we benaderd werden, vanuit de gemeente Zuidhorn, om naast de Energiewacht Tour een toertocht te organiseren hoefden we niet lang na te denken. De sfeer, route en entourage zou menig wielerhart sneller doen laten kloppen. En dat het klopte kwam uit; mooi weer, starten direct na de UCI elite dames, finishen in de staart van een klaarstaand peloton UCI junioren dames, etc. etc.

Geweldig om de hoge opkomst van de eigen leden te zien, en dat is zeker opgevallen bij de (potentiële) sponsoren. Ook geweldig om de enthousiaste reacties en vermoeide gezichten te zien, want er is hard gereden…

Op naar het volgende evenement; zondag 24 april WOMEN on WHEELS. Info vind je op de website http://www.womenonwheels.nu

Dank voor jullie inzet en aanwezigheid!

Mutaties in het Ledenbestand
Sinds de vorige nieuwsbrief hebben Femke Miedema-Matter, Erik Veeneman, Hermien Bosgraaf, Tim Mioch, Eric Hamming en Gineke Lucas hun lidmaatschap opgezegd.

Het nieuwste lid van onze fietsclub is Louis van der Hulst uit Groningen. Welkom!

De club heeft op dit moment 84 leden.

MTB-parcours Zuidhorn
Het is al even weer een tijdje geleden dat Jan Wildeboer tijdens een ledenvergadering zijn idee heeft gepresenteerd om een MTB-parcours in Zuidhorn aan te liggen. In tussentijd is er veel werk verzet. Jan is blijven lobbyen bij de politiek en heeft een aantal fracties achter zich staan. Er heeft een inspraakavond bij Balk plaatsgevonden. Hier is als ervaringsdeskundige met het aanleggen van een MTB-parcours Harold Veldkamp aan het woord geweest. Hij heeft tips gegeven en laten zien dat je in een vrij klein gebied een aantrekkelijk en veilig parcours kunt aanleggen.

Al het voorbereidende werk heeft er toe geleid dat er vrijdag 18 maart 2016 een rondgang is gemaakt over het beoogde parcours. Dit is gedaan met een landschapsarchitect en een medewerker groen van de gemeente. Naar aanleiding hiervan is op een overzichtskaart het parcours ingetekend. Vervolg is nu dat er een begroting wordt opgesteld.

Onderstaand de overzichtskaart van het beoogde MTB-parcours in Zuidhorn. Het leuke is dat er ook een zogenaamde pumptrack is ingetekend. In een pumptrack volgen heuvels, bulten en bochten elkaar op en vormen een afwisselend parcours. Pumptracks zijn nog relatief onbekend in Nederland, maar zijn wereldwijd een echte hype aan het worden.

Fietsen in april en mei
In verband met het licht ’s avonds starten we in april zoals gewoonlijk om 18.30 uur op de fietsavonden (dinsdag- en donderdagavond) vanaf het Holtplein.
Vanaf dinsdag 3 mei starten we om 19.00 uur vanaf het Holtplein.

Let op! Op donderdag 5 mei wordt in verband met Hemelvaart/Bevrijdingsdag niet in de groep gefietst. Er is in ieder geval geen voorrijder aanwezig.

Van de penningmeester
In de algemene ledenvergadering van 15 maar j.l. is de contributie opnieuw vastgesteld op € 50,-. Deze graag overmaken op bankrekeningnummer NL52 RABO 0348 6080 98 t.n.v. Fietsclub Voor de Wind o.v.v. contributie 2016.

Lus van Roden
Voor het derde jaar op rij is onze fietsclub uitgenodigd voor deelname aan de ‘Lus van Roden’. Op het parcours van het criterium wordt tussen de wedstrijden door een ploegentijdrit voor toerfiets-verenigingen verreden. De ‘Lus van Roden’ wordt verreden op zaterdag 4 juni. Heb je interesse, meldt je dan aan via fietsclubvoordewind@gmail.com.

Limburgs Mooiste
In het weekend van 20-22 mei reizen wij af naar Zuid-Limburg om met de club Limburgs Mooiste te fietsen. Er zijn nog vier plekken vrij in de kampeerboerderij. Interesse, geef je op via www.fietsclubvoordewind.nl/activiteiten/limburgs-mooiste/.
Inschrijven kan nog tot dinsdag 26 april, dan sluit de inschrijving.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.