Home > Nieuws > Nieuws > Mollema tekent bij Trek

Het is officieel: Bauke Mollema tekent een contract voor twee jaar bij de Amerikaanse wielerploeg Trek Factory Racing. Dat heeft de ploeg bekend gemaakt.

‘Ik ben erg blij met de kans bij deze ploeg’, reageert Mollema op zijn overstap. ‘Het team staat goed bekend in het peloton en ik heb hele prettige gesprekken gehad met manager Luca Guercilena. Ik voel dat ze vertrouwen in me hebben. De ploeg kent een solide structuur en de visie van het management bevalt me. Daarbij was de fiets ook een belangrijke factor, de lat ligt natuurlijk hoog bij een team dat een fietsenfabrikant als hoofdsponsor heeft.’

Geruchten
Maandagavond kondigde de Trek-ploeg op Twitter al aan ‘groot nieuws’ te hebben voor de Nederlandse fans. Over de overstap van Belkin naar Trek deden al langer geruchten de ronde. Niet in de laatste plaats omdat Mollema tijdens de Tour zelf aangaf de Amerikaanse ploeg een interresante optie te vinden. Bij de Trek-ploeg is Mollema niet de enige Nederlander. De broers Boy en Danny van Poppel zijn als sprinter actief bij de wielerploeg.

Klassement
Bij Trek is Mollema gehaald voor het klassement. In de afgelopen Tour eindigde Haimar Zubeldia nog voor de Groninger in het klassement, maar de Spanjaard is met zijn 37 jaar niet de jongste. Andere klassementsrenners bij Trek zijn de broers Andy en Fränk Schleck, maar hun contracten lopen af.

Ploegbaas Guercilena is blij met de komst van de Nederlander. ‘Bauke heeft een zeer constante ontwikkeling als klassementsrenner doorgemaakt, zowel in rittenkoers van een week als de Ronde van Zwitserland als in de grote rondes’, zegt de ploegbaas. ‘Hij is bovendien ook sterk in de heuvelklassiekers, zoals hij zaterdag nog aantoonde met zijn tweede plaats in de Clásica San Sebastian. We geloven in hem en willen hem helpen zijn talent verder te ontwikkelen.’

Belkin
Mollema rijdt sinds 2008 als prof bij wat nu de Belkin-ploeg is. Voor die ploeg won hij etappes in de Vuelta (2013), de Ronde van Polen (2010), de Ronde van Zwitserland (2013) en de Ronde van Noorwegen (2014). Ook won hij in de Vuelta van 2011 het puntenklassement. Zijn beste prestatie in de Tour de France was een zesde plaats in 2013.

Bron: RTV Noord

Deel via

Reageer op dit bericht