Home > Activiteiten > Rondje afsluitdijk

In het 1e weekend van Juli was de afsluitdijk eventjes geopend voor fietsers. Een goede reden voor 2 wielerfanaten van de fietsclub om de uitdaging aan te gaan en (eventjes) de afsluitdijk over te fietsen. Omdat 2 keer over de zelfde route te fietsen niet leuk is werd de route iets aangepast en besloten om via Lelystad eerst over de Houtribdijk (Markerwaarddijk of Enkhuizerdijk) te gaan om vervolgens via Den Oever de afsluitdijk te trotseren. Aansluitend nog eventjes naar huis te fietsen en klaar is het al weer.

Een toch wel uitputtingsslag werd het met windkracht 5 tot 6 vanuit het westen tot noordwesten waren de eerste 200 km tegen de wind nou niet het mooiste deel van de tocht. Daarentegen voor de wind over de afsluitdijk kon wel rekenen op een glimlach op beide gezichten.

Fietsclub Voor de Wind Zuidhorn